Gyorsan jön a nyár. A kellemesen meleg hőmérséklet azonban hatással lehet kedvenc cipőire, amitől a szín kifakul, vagy kellemetlen szagot okozhat. Ebben az útmutatóban elmondjuk, hogyan gondozhatod könnyedén kedvenc nyári cipőidet, hogy még tovább élvezhesd a nagyszerű állapotukat és a nagyszerű megjelenésüket.

Védje cipőjét a nyárra

A magas hőmérséklet és az erős napsugárzás rendkívül nehéz körülmények, amelyeknek kedvenc cipője minden nyáron ki van téve. A lábbal való érintkezés következtében nedvesség képződik a cipő belsejében, amitől cipője szagolni kezd, és akár káros baktériumokat is szaporíthat. 

Ráadásul nyáron a lábbelik hajlamosak elveszíteni a színüket. A hő hatására a cipője összetapad, és a talp elválik a felsőrésztől. Ennek elkerülése érdekében szélsőséges hőmérsékleten viseljen varrott cipőt. További tippekért, hogyan tartsa cipőjét nyáron jó formában, tekintse meg ezt a cikket. Dolgozni!

Előzze meg bőrcipőjének kiszáradását

A forró nyár olyan időszak, amikor a több víz fogyasztása rendkívül fontos a kiszáradás elkerülése érdekében. De rájöttél, hogy nem csak a szervezetednek van rá szüksége a megfelelő működéshez? Nyáron még... Kiszáradhat kedvenc bőrcipője! 

Ennek eredményeként elhomályosulnak és elveszítik rugalmasságukat, ami csúnya repedésekben nyilvánulhat meg a felsőn. A legjobb állapot megőrzése érdekében rendszeresen tisztítsa meg őket. Ügyelj a megfelelő hidratálásra és polírozásra is, aminek köszönhetően hatékony fényt biztosítasz nekik, és egyben vigyázol az állapotukra is.

Ne tároljon cipőt a szabadban

A nyárra jellemző magas hőmérséklet azt jelenti, hogy a kültéri ruhanemű gyakorlatilag egy szempillantás alatt megszárad. Ügyeljen azonban arra, hogy ne hagyja kint a nedves cipőt. Így kiteheti őket repedéseknek és elszíneződéseknek.

Kerülje a közvetlen napfény hatását. Ne tárolja a cipőket ablakok közelében, ahol a napfény pusztító hatásának is ki lehet téve. Legyen türelmes, és hagyja a cipőjét jól szellőző helyen megszáradni.

Kerülje a mezítláb járást zárt cipőben

Bár nyáron szívesen lemondunk egyes ruhadarabokról, semmi esetre se döntsön zokni nélküli beépített cipő viselése mellett, különösen akkor, ha a láb túlzott izzadása okoz problémát. A zokni nem csak felszívja a keletkezett izzadság egy részét, hanem megakadályozza a cipő sarkához dörzsöléséből adódó hólyagok kialakulását is. 

Számos ruha- és kiegészítő üzletben kaphatók speciális szabású zokni, amellyel a látszólag csupasz láb hatását érheti el anélkül, hogy tönkretenné a gondosan összeállított stílust.

Tartsa frissen cipőjét meleg időben is

A nyári hónapokban rendkívül gyakori a láb túlzott izzadása. Nem csoda. A cipőben eltöltött hosszú órák magas hőmérséklettel kombinálva elősegítik a verejtékképződést.

Ezen a nyáron ne viseljen minden nap egy pár cipőt. A lábbeli hajlamos felszívni a verejtéket a lábról. A keletkező nedvesség hatására a lábbelid sokkal gyorsabban elhasználódik. 

Ennek megelőzése érdekében hagyja pihenni nyári cipőjét legalább két napig, mielőtt újra lábra kerül. Remek ürügy, hogy stílusosabb cipőket gyűjtsünk a közelgő nyárra ;-) 

Ha az izzadságtól rendkívül vizes lett a cipője, a legjobb, ha cédrusfákat használ a szárításhoz, amely visszaadja a felsőrész megfelelő formáját. Ezenkívül ez a fafajta természetes szagtalanító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően könnyedén megszabadulhat a kellemetlen szagoktól és visszaadhatja kedvenc nyári cipőjének frissességét.

Szabaduljon meg a rossz szagtól otthoni gyógymódokkal

Kedvenc nyári cipődnek kellemetlen szaga van, ami a világon semmiért sem akarja magára hagyni? Van egy jó hírünk! Fellélegezhetsz, mert nem kell megválnod szeretett lábbelidtől a lábról való levétel után azonnal fellépő kellemetlen szag miatt.

Nem kell mást tennie, mint szódabikarbónát önteni a cipő belsejébe, és egy éjszakán át hagyni, óvatosan elosztva a talpbetéten. Körülbelül egy tucat óra elteltével csak rázza meg a cipőt a szemetes felett, vagy távolítsa el a szódamaradékot porszívóval, és kész. Ismét élvezheti a friss cipőket.

Vigyázz a lábadra

Ne feledje, hogy még a legápoltabb papucsok vagy szandálok sem fognak csodálatosan kinézni ezen a nyáron, ha száraz és érdes a lába. Ez a probléma súlyosbodhat a napsugárzás hatására. Legalább néhány naponta egyszer radírozzon, hogy lehámozza az elhalt hámsejteket, és helyreállítsa a lábak puhaságát. Ne felejtsen el hidratáló krémet is használni.

Ne feledkezzünk meg a gondosan elkészített pedikűrről sem. Először is rövidítse le a körmét és reszelje le. Ha szeretné, lefestheti őket kedvenc színére. Gondjai vannak egy adott árnyalat kiválasztásával? A francia remek választás a nyárra, amely elegánsnak tűnik, és nem zavarja a stilizációt.